Kedvezményes ajánlataink

Oktatóink

Karsza Péterné Szalánczi Beáta vagyok, a Belvárosi Nyelviskola és Képzési Központ – Miskolc vezetője. Több ezer nyelvórával, sok száz diákkal és vizsgázóval a hátam mögött még mindig a világ legszebb szakmájának látom a tanári pályát.

Férjemmel, Karsza Péterrel, 1996-ban alapítottuk képző cégünket, a Ling-Bau Szolgáltató Kft-t. 25 éve dolgozom, dolgozunk a felnőttoktatásban, német nyelvtanár, vizsgáztató (Origó Nyelvvizsga) és tréner vagyok.

Folyamatosan képzem magam és kollégáimat, meggyőződésem, hogy ugyanúgy tanulok a diákjaimtól, mint ahogy tanítom őket.

17 évig Katedra Nyelviskolaként működtünk, majd 2022 decemberétől bővítettük tevékenységi körünket, a nyelvoktatás és nyelvvizsgáztatás mellett tréningekkel és tehetséggondozással is bővül a palettánk. 

"A változás nem jön el, ha másokra vagy egy alkalmasabb időpontra várunk. Mi magunk vagyunk azok, akikre eddig vártunk. Mi magunk vagyunk a változás, amelyet keresünk." (Barack Obama)


Karsza Péter vagyok a Belvárosi Nyelviskola és Képzési Központ – Miskolc tulajdonosa.

1996-ban szereztem nyelvtanári diplomát, azóta dolgozom angol nyelvtanárként, vizsgáztatóként.  A mai napig szeretem a hivatásomat, szeretek a diákjaimmal foglalkozni, új ismeretekkel gazdagítani őket. Számomra minden tanuló új kihívás és lehetőség.  Aki ismer, tudja, hogy az óráimba belecsempészem nem csak a tudásomat, hanem magamat, a zene iránti szenvedélyemet és az élettapasztalatom is.

Nagy öröm számomra, hogy együtt dolgozom a feleségemmel, aki szintén nyelvtanár, 2006-ban közösen csatlakoztunk a Katedra Nyelviskola hálózathoz, a hálózatból való kilépésünk óta is együtt vezetjük a Belvárosi Nyelviskola és Képzési Központot. 

Kovács Andrea

24 éve dolgozom angol nyelvtanárként, 16 éve a jelenlegi Belvárosi Nyelviskola és Képzési Központ – Miskolcnál. Idő közben én magam is nyelvtanulásra adtam a fejem, így szerezve olyan tapasztalatot, ami segít valóban a diákjaim szemszögéből látni a tanulási folyamatot, és így mozdítani azt elő. 

Két vizsgaközpont (telc és Origó) vizsgáztatójaként rálátást kapok arra, hogy kinek milyen vizsgát érdemes választania, melyik felel meg jobban a képességeinek. Kicsit olyan ez, mint ruhát vásárolni: olyat válasszunk, ami jól áll, ami nekünk való.

Azonban leginkább az tölt el örömmel, ha sikerül a nyelvtanulást hobbivá formálni a diákok életében, hiszen egy nyelven keresztül egy újfajta látásmódot nyerhetünk, a világ egy újabb szeletét ismerhetjük meg, de a legjobb talán, hogy elmondhatjuk: egy nyelvet beszélünk a másik emberrel. 

Rozman Nelli

15 éve dolgozom együtt Andival, Beával és Péterrel a Belvárosi Nyelviskola és Képzési Központ – Miskolc irodavezetője és angol nyelvtanáraként. Diplomámat 2003-ban szereztem. Az egyik legfontosabb célom nyelvtanárként az, hogy a diákoknak pozitív élményben legyen részük és izgalmasnak tartsák a nyelvtanulást, hiszen így sikeresebbek lehetnek a nyelv elsajátításában. 

Irodavezetőként én tartom a kapcsolatot céges ügyfeleinkkel és oktatóinkkal, szeretem a változatosságot, amit az új ügyfelek és egyéni elképzelések kezelése jelent. 

„A tanulás nem felkészülés az életre, a tanulás maga az élet.” (John Dewey)

Székely Erika 

30 éve választottam a nyelvtanítást a hivatásomul, lelkesedésem és a szakma iránti elköteleződésem töretlen. Minden hallgatónak szeretném átadni azt a csodát, amit akkor éreznek, amikor megértik a külföldi partnert a munkahelyen, amikor elindul az első beszélgetés és amikor kinyílik egy új világ azáltal, hogy megértünk egy dalt. Hiszek abban, hogy "...az akcentus a bátorság jele.."/ Amy Chua/, hiszen vállalkoztunk egy másik nyelv elsajátítására, és ez nem könnyű feladat. De mi ott vagyunk minden hallgató mellett és kísérünk az úton. Ha te célba érsz, az a legnagyobb érték egy tanárnak.